Zoektocht naar mezelf

Hallo allemaal!

Ik wil jullie graag meenemen en een kijkje geven in mijn zoektocht naar mijn spiritualiteit. Ik ben geboren in 1989 en groei op in een liefdevol gezin met lieve ouders en een anderhalf jaar jonger broertje.

Ik doorloop de basisschool, ga naar de middelbare school en volg de opleiding logopedie.
Ondertussen leer ik mijn huidige vriend kennen waar ik tijdens mijn studie mee ga samen wonen.
Na het afronden van mijn opleiding wordt ik aangenomen bij een eerstelijns groepspraktijk, waar ik na twee jaar een maatschap vorm met nog twee andere maten.
Ook schrijf ik samen met een collega nog een (logopedisch) prentenboek.

Op 23 jarige leeftijd word ik moeder van een prachtige dochter en anderhalf jaar later volgt ons stoere manneke.
O ja, ik vergeet nog even dat we sinds kort ons huis hebben verkocht en druk bezig zijn met de bouw van ons huis.
Kortom als ik mijn leven in een paar woorden mag benoemen is dat: liefdevol, humoristisch, krachtig, maar ook erg druk.

Daarnaast wil je ik nog even meenemen naar mijn jeugd. Op jonge leeftijd wordt Scoliose (s-vorming in de ruggenwervel) bij mij gediagnosticeerd. Absoluut geen heftige vorm, maar door deze scoliose heb ik regelmatig last van rugklachten. Doordat ik in mijn leven twee keer mijn stuitje zwaar kneus heb ik daar ook regelmatig last van.

Ik ga me meer verdieping in de werking van voeding, wat mij voor een groot gedeelte van mijn rugklachten af helpt, maar toch niet helemaal.

Mijn reden om contact op te nemen met Wendy van Vivendy is omdat ik merk dat ons leven zo snel voorbij schiet en ik bijna geen tijd neem om te genieten. Vooral mijn dochtertje heeft daar veel moeite mee. Ze is op dat moment 3 jaar oud en laat opmerkelijk gedrag zien. Ze ‘fladdert’ veel bij enthousiasme, heeft driftbuien, nachtmerries, huilbuien en wil niet meer knuffelen. Ook de peuterspeelzaal merkt dit op.
Ik doe een cursus peutermassage en leer hoe belangrijk aanraking is. We zien zeker vooruitgang, maar toch is dit nog niet optimaal.

In de eerste weken van 2016 kom ik voor het eerst bij Wendy. Tijdens persoonlijke consulten neemt ze me mee naar verschillende periodes in mijn leven. Ik merk dat er een aantal dingen in mijn leven zijn voorgevallen, die mij nu tegen houden in mijn ontwikkeling. Deze ‘trauma’s’ heb ik nooit verwerkt en met hulp van Wendy ga ik daarmee aan de slag. Een zeer emotionele tijd. Ik merk dat het veel angst bij mij oproept en moet ook eerlijk bekennen dat ik mijn dochtertje de doorslag geeft door te zetten.

Ik leer mensen, maar vooral mezelf, te vergeven. Ik kijk met een andere blik naar het leven. Zo ben ik minder bezig met het begrip tijd, maar ben me vooral bewust dat de kinderen mijn gevoel overnemen. Als ik aan het jagen ben om de kinderen op tijd naar school te brengen nemen de kinderen dit over, wat resulteert in huilende kinderen en veel stress. Het woord loslaten is erg belangrijk geworden.

Doordat ik mensen en mezelf leer vergeven, ga ik aan de slag met het stukje teleurstelling wat ik in mijn leven (onbewust) heb ervaren. Hierdoor verdwijnen vrijwel alle rugklachten.

Tijdens deze consulten merk ik dat steeds meer puzzelstukjes op zijn plaats vallen. Dingen die ik als ‘gewoon’ heb bestempeld krijgen meer waarde en ik zie de betekenis daarachter. Dit zijn dingen uit mijn jeugd, maar ook gebeurtenissen uit het hier en nu. Doordat ik me er bewust van word, kan ik er contact mee maken, wat ik als zeer prettig ervaar.

Op het moment ben ik me, met hulp van Vivendy, aan het verdiepen in mijn intuïtie en daarop te leren vertrouwen. Reuze interessant!

Ik hoop dus nog veel meer te leren om zo gelukkig te blijven, zodat ik anderen kan helpen!

Liefs!

Laura