Het verhaal achter een klacht

Regelmatig komen er cliënten bij mij die een reis maken in hun onderbewustzijn op zoek naar de oorzaak van een bepaalde klacht. Hier kom ik zo veel mooie verhalen tegen dat ik deze graag wil delen. Tijdens een consult voelen we de waarheid van dit verhaal. Let wel, dit is de waarheid die geldt voor deze cliënt en hoeft niet ieders waarheid te zijn. Soms is het de metaforische boodschap in een verhaal die ervoor zorgt dat de heling plaats kan vinden. Ik zou zeggen, laat oordeel los, lees en voel!

Een nieuwe heup
Een hele lieve dame, die al vaker op mijn pad kwam, vroeg me haar te helpen bij het loslaten van haar heup. Verdorie zegt ze, Wendy ik heb zo hard mijn best gedaan mijn lichaam en geest te helen en alles weer in balans te krijgen en nou begeeft mijn heup het. Ze heeft binnenkort een operatie gepland staan waarin ze een kunstheup zal ontvangen. Ze wil de oude heup goed los kunnen laten zodat ze haar nieuwe heup in liefde kan ontvangen, en zo haar lichaam ten volste kan dienen.

Het verhaal van de oude heup
Samen kijken we naar de versleten heup. In contact met de heup voelt ze heel veel verdriet en een hele zware energie. We reizen samen in haar onderbewustzijn naar een plek waar het vrolijk, licht, mooi en vooral heel kleurrijk voelt. Dit was mijn thuis zei ze, ik had hier een belangrijke taak.
We zien dat ze een prachtig magisch wezen is die samenwerkt met een krachtige centaur. De centaur draagt haar, en samen openen ze de weg voor de zielen van kinderen die eenzaam zijn gestorven. Op deze plek worden ze in liefde ontvangen, mogen ze uitrusten en helen en een nieuwe papa en mama uitkiezen.

Maar uiteraard, heeft op een dag, zoals in vele verhalen, het duister grip gekregen. Ze hebben deze plek met geweld overgenomen en haar en de centaur verbannen naar een soort ondergronds gangenstelsel. Hier zijn ze energetisch erg verzwakt geraakt, hun verbinding was alleen nog maar een statisch lijntje. De zielen van kinderen die op dat moment bij hen waren heeft ze in haar eigen energie opgenomen en zo beschermd.

Wat deze heup heeft gedragen
We realiseren ons dat dit een parallelle dimensie is en dat haar heup letterlijk deze energie heeft gedragen. De helende energie die stroomt zorgt ervoor dat hun energie weer sterker wordt en daarmee ook hun verbinding. Ik zie ver boven ons een luik en een soort van put waardoor we omhoog kunnen klimmen. Op het moment dat ik het luik open sta ik in de wereld die ze beschreef. Het donker realiseert zich dat hun vat op deze ‘hemel’ wegvalt en vlucht weg. Het magische wezen en de centaur herstellen volledig als ze hier weer zijn en ze kan de energie van de zielen die ze gedragen heeft nu loslaten.

Afscheid nemen van het oude, loslaten in liefde
Mijn client voelt dat de energie die ze zo lang heeft vastgehouden uit haar heup en systeem stroomt.
Ze kan de centaur en het magische wezen bedanken en we nemen afscheid. Zij kunnen weer verder met hun belangrijke werk in die andere dimensie. Mijn cliënt kan ook afscheid nemen van haar heup. Die overigens nu licht aanvoelt zonder emotie. Ze heeft de heup bedankt voor alles wat deze voor haar en het groter geheel heeft gedragen, ze heeft liefde laten stromen.

Verwelkomen van en verbinden met de nieuwe heup
Als ik haar vraag of ze nu contact wil maken met de nieuwe heup zegt ze: die heeft dezelfde energie als dat wat de centaur en het magische wezen heeft verjaagd uit hun hemel. Maar dan niet donker, juist heel licht en krachtig. Dit geeft haar de balans en stevigheid waar ze naar verlangt. Deze energie gaf haar eerder dus weerstand maar door de transformatie die ze zojuist heeft gemaakt kan ze nu een volledige verbinding aangaan. De energie van haar heup verwelkomt ze in haar lichaam en verbind ze met haar andere heup met een lemniscaat. Ze vertelt, dit lemniscaat heelt de basis en draagt mijn hart. Daar verlang ik zo naar!

Herstellen van de balans
Haar andere heup voelt nu pijnlijk, als we daar naar toe gaan vinden we een koffer vol met allemaal dingen die moeten; hard werken, geld verdienen, etc. We vertellen deze heup dat ze overvloed mag aanvaarden, dat hard werken niet nodig is en dat ze mag gaan genieten van deze reis. Hiermee kan het koffertje aan de rivier mee worden gegeven, en trekt de pijn uit de heup.

Het resultaat: in plaats van angst voor de operatie, het missen van haar oude heup en de weerstand tegen de nieuwe, zegt ze, heeft ze zelfs een beetje zin gekregen in deze operatie. In de energie staat het er immers al. Nu nog in de materie.