Het ’trauma’ verslagen

Ik heb nooit veel te klagen gehad! Van vroeger uit heb ik altijd geleerd dat je met hard werken, en een ijzersterke wil bijna alles voor elkaar krijgt. En dat is waar. Mijn leven is zo goed als perfect! Eentje waarvan ik weet dat de buitenwereld wel eens jaloers zou kunnen zijn. Een succesvolle tijd achter de rug in de muziek, wat ik nu heb ingeruild voor een geweldige baan en een schitterend gezin, met geweldige kinderen.  Het enige wat mist in dit verhaal is de golden retriever… als je begrijpt wat ik bedoel……

Maar wat veel belangrijker is bij het bereiken van je doelstellingen is hoe dat je de weg ernaar toe hebt beleefd. Achterom kijkend naar mijn weg, dan moet ik toegeven dat die vol met hobbels, gaten, en diepe dalen zat. Sommige gaten waren zo diep dat dit heeft geleid tot depressies en heel veel tranen en verdriet. Trots ben ik dat ik altijd heb volgehouden maar mijn volgende doelstelling moest wel zijn het plezier halen uit het leven, en tevreden zijn met mezelf. Iets wat mijn grootste obstakel was……

Als je al jaren gewend bent om maar door te denderen en niet achterom te kijken, vergeet je iets heel belangrijks. Het dichtgooien van de gaten in de weg die je ziet als je achteromkijkt. En dit besef heeft Wendy mij gegeven.

Ik heb me nooit echt bezig gehouden met spiritualiteit of  iets dergelijks.. en heb vele malen oplossingen gezocht voor mijn probleem bij huisarts, ziekenhuis, psychologen etc…. maar de muur om mij heen was sterker dan dit…. Ik heb de verhalen en adviezen altijd begrepen, en aangenomen dat dit mij kon helpen, maar het heeft mij nooit kunnen raken, of doen veranderen….  Wendy kende ik al wat jaartjes privé, maar ik heb nooit geweten waar Wendy toe in staat was. Tot mijn vriendin een gesprek had met Wendy (privé) en mij vertelde dat Wendy wel eens naar mijn problemen wilde kijken.

Positief, maar ook enigszins argwanend liep ik een paar dagen later de praktijk binnen. Absoluut niet wetend wat mij te wachten stond. Met een warm ontvangst, maar minimale uitleg zijn we begonnen aan de eerste sessie. En ja…. Wat valt hierover ook uit te leggen… veel dingen zouden mij doen lachen en zouden averechts werken als ze me die van tevoren had uitgelegd….mijn ogen sluitend en luisterend naar Wendy d’r stem kwam ik al snel in contact met mijn innerlijke zelf. Samen gravend naar waar de problemen zouden kunnen zitten kwamen we al snel uit bij diversen ervaringen uit het verleden. Ervaringen waarbij vroeger de tranen al snel in mijn ogen sprongen als ik eraan terugdacht. Maar dit keer gingen we er eens en voor altijd mee afrekenen… inderdaad.. daarbij vloeide de tranen ook rijkelijk. Ik had mijn innerlijke zelf bereikt. Een heel fijne, maar confronterende ervaring die mij nog dagen  van mijn stuk heeft gebracht. Maar dan in positieve zin. Erg ontzet, maar zeer voldaan sijpelde het “rare” gevoel weg, maar een ding dat bleef. Er was opgeruimd, het trauma, wat ik een erg zwaar woord vind, was verslagen en geaccepteerd!

inmiddels een 15 tal sessies verder zijn we iedere keer dingen tegengekomen die nog opgeruimd moesten worden. Zeer intense ervaringen zijn de revue gepasseerd. En iedere keer heeft Wendy mij van mijn stuk gebracht. Ook de momenten dat ik niet wist of er nog iets te halen viel en ook de momenten dat mijn hoofd er misschien niet naar stond. Ik ben in contact gekomen met mijzelf, in alle fases van mijn leven, als kind, als tiener en volwassenen, en ja zelf daarbuiten ook!

mijn 15 sessies heb ik in een jaar tijd voltooid…. Soms kijk ik nog wel eens achterom… maar dat hoeft niet meer zo vaak. Opzoek ga ik naar de gaten in de weg…. ze zijn gedicht… zo goed als allemaal. Maar weet je waar ik nog het meest trots op ben? Het stuk weg wat ik het laatste jaar heb gecreëerd ziet er spiegelglad uit. Ik heb geleerd de weg gelijk goed aan te leggen. Ten alle tijden tevreden te zijn met mezelf, en op het moment dat er een gat zou kunnen ontstaan, deze gelijk te dichten. IJzersterk ben ik geworden, en ik heb bereikt tevreden te zijn met mezelf en mezelf te accepteren zoals ik vroeger was, en nu ben.

Bedankt voor het lezen.
F.